Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Hamarabb állhat munkába Miskolc következő polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Veres Pál közös munkára hívja Miskolc következő polgármesterét.

Miskolc érdeke az, hogy a június 9-i választások után, a ciklus végéig tartó átmeneti időszakban a jelenlegi és a következő városvezetés között zökkenőmentesen történjen meg az átadás-átvétel. Ezért Veres Pál Miskolc MJV polgármestere arra invitálja – politikai hovatartozástól függetlenül – a város következő első emberét, hogy már közvetlenül a voksolás után kezdjék meg az ehhez szükséges feladatok közös áttekintését és elvégzését – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében.

A jelenlegi helyzetre ugyanis nincs precedens, hiszen korábban nem volt példa arra, hogy a helyhatósági választások és a ciklusváltás között három hónap teljen el.

Miskolcnak azonban ebben a három hónapban is működnie kell, ezért a polgármester a miskolciak és a város érdekében kész arra, hogy mindenben segíti utódja munkáját október 1-jéig, azaz az új városvezetés hivatalba lépéséig, és természetesen azt követően is számíthatnak városvezetői tudására, tapasztalatára – írják a közleményben.