Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsvéttól minden szombaton ingyenes, játékos programmal várja a gyerekeket a Folly Arborétum és Borászat. A húsvéti hosszú hétvégén debütál a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. 

120 éves a badacsonyörsi kert 

Ahol hamarosan „nyomozás" közben, egy izgalmas szabadtéri szabadulószoba játékosaként is felfedezhetjük az új „tobozkörutat". 
A Nyomozz a Follyban! programmal az arborétum nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is új, izgalmas kikapcsolódás lehet. 

A 8 állomásos „szabadtéri szabadulószobában" a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek.

A nyomozás 2–2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

Az arborétum legújabb látványossága is a tavaszi szünetben debütál: a látogatók rendhagyó kiállításon ismerhetik meg 22 különleges növényfaj, köztük a cédrus nemzetség képviselői, valamint a ciprusok és a hosszútűs fenyők tobozait, amelyeket a különleges fák között kanyargó kerti sétányokon élőben is megcsodálhatnak. 

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 119 évvel ezelőtt.

(forrás, fotó: Folly Arborétum és Borászat)