Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Három kategóriában lehet nevezni az Országos Diákfilmszemlére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Diákfilmszemlét a budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27 között szervezik meg idén az ifjú alkotók részére.

Az idei évben is három kategóriában nevezhetnek a pályázók tematikai és idő megkötöttség nélkül: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek alkotásait várják. A 20 percnél hosszabb filmeket előzsűri szűri, az ennél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek a szemle programjába – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a 20 percnél hosszabb filmek nevezési határideje: augusztus 1., a rövidebb alkotások leadási határideje augusztus 21. A közlemény kitér arra is, hogy a szemle ideje alatt a szakmai zsűri vezetésével naponta tartanak majd nyilvános konzultációt az alkotók és az érdeklődők számára a vetítések után.

A Diákfilmszemle célja, hogy a versenyszellem helyett a filmezéssel foglalkozó fiatal generációk megismerjék egymást, és a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt – olvasható a közleményben.

Mint felidézik, a Diákfilmszemlét 30 éve Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező abból a célból hozták létre, hogy a fiatal filmeseknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt – áll az összegzésben.

Nevezési díj nincs, a szemle ingyenesen látogatható.