Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma és holnap lesz Miskolcon és környékén szúnyoggyérítés.

A héten hat vármegyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében lesz szúnyoggyérítés 41 ezer hektáron – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Összesen 176 településen lehet majd találkozni a földi permetezést végző járművekkel a késő esti, éjszakai órákban. Miskolcon, a soron következő földi kémiai védekezést 2023. július 17-én (hétfő) és 18-án (kedd), a napnyugta utáni időszakban végzik majd el. Tartaléknapok az esetleges változás esetére: 2023. július 18-19.

Emellett a katasztrófavédelem honlapján megtalálható a részletes településlista a tervezett gyérítési dátumokkal. A központi szúnyoggyérítés mellett minden önkormányzatnak lehetősége van saját költségvetése terhére szúnyoggyérítést végeztetni a településen – olvasható a közleményben.