Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Hatalmas lángokkal ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Hatalmas lángokkal ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje

Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel. 

A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként – mondta Csámpai Attila, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését. Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott – közölte. 

A katasztrófavédelem tudomása szerint mindenki időben elhagyta az épületet, de ennek átvizsgálása folyamatban van. A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt. A visegrádi káresemény helyszínéhez vezető utakat, a Panoráma utat és a Simontornyai utat a rendőrség teljes szélességében és hosszában lezárta. 

Frissítve!

Körülhatárolták a lángokat a visegrádi Hotel Silvanusban, és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként – tette hozzá.