A BVSC-Zugló ellen léptek pályára a DVTK női röplabdásai.

A lelkes fővárosiak az első szettben még fel tudták venni a versenyt a piros-fehérekkel, de végül magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott hazai pályán a DVTK.

Röplabda Női NB I. – 16. forduló

DVTK – BVSC-Zugló 3:0 
/Miskolc, DVTK Aréna, 105 néző/

Vezette: Rácz, Villás

DVTK: Kiss 10, Kalmár 1, Vajdová 26, Hollósi 4, Tosic 5, Egri 12
Csere: Kundrák (liberó)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

BVSC-Zugló: Benedek 1, Dani 4, Nagy 5, Wirth 8, Tóth 1, Dani 4
Csere: Satoris, Réthelyi (liberók), Puskás 5, Hemmert, Nyuka, Rózsa
Vezetőedző: Daróczi Gergely


Edzői értékelés

Németh Szabolcs
„Az első szettben a gépezet egy kicsit dízelmotorosan indult be, kellett egy kis idő, míg elértük az üzemi hőfokot. Amint ez meglett, megtaláltuk a ritmusunkat is, és sikerült megmutatni pontokban is a két csapat közötti különbséget. A mai találkozó egyik legfontosabb célja a győzelem mellett az volt, hogy az a formáció, aki a találkozót végigjátszotta és az eredményt kell, hogy szolgáltassa, minden rezdülésében egymásra hangolódjon és érezzék egymást. Ezért nem nyúltam bele, hogy majd, amikor a bajnokság sorsáról döntő mérkőzések következnek, akkor ezek a játékosak harmonikusan tudjanak együttműködni. Nagyon szép eredményt értünk el ma, de természetesen ez nem tesz minket elégedetté, de léptünk egy újabbat előre. Örülök, hogy a közönségünk is értékelte a látottakat, hisz az egyik legfontosabb dolog, hogy őket kiszolgáljuk!”

Daróczi Gergely
„Az első szett kétharmadáig azt tudtuk csinálni, amit szerettünk volna, ám utána a DVTK ránk tudta kényszeríteni az akaratát. Beszorultunk egy állásba, nem nagyon tudtunk mit kezdeni a hazaiak nyitásaival. A második szettre ezt vittük magunkkal, nem találtuk a hazai nyitások ellenszerét. A harmadik játékrész elején megint kicsit összeszedettebbek voltunk, ám utána teljesen széthullottunk. Szerettünk volna legalább egy szettet nyerni ma, de ma ennyi volt bennünk, ennyivel jobb volt a DVTK.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/