A mai napon a török sztárcsapat, a CBK Mersin látogat a DVTK Arénába.

A DVTK HUN-Therm vezetőedzője úgy véli, hogy a hangsúly a csapatmunkán lesz.

Völgyi Péter: Török sztárcsapat ellen próbáljuk hazai pályán megszerezni a következő győzelmünket az Euroligában. A Mersin játékoskerete szinte teljesen kicserélődött november óta, hetente igazolnak új játékost. A múlt héten edzőt is cseréltek, a Sopron korábbi edzője, Roberto Iniguez ült le a kispadra.  A magyar bajnokságból ismerős lehet Bonner és Hollingsworth neve, de a legnagyobb név az amerikai válogatott játékos, aki köré a csapat épül: Chelsea Gray. A kulcs a csapatmunkán lesz, egymást segítve győzhetjük csak le őket. Kisebb sérülések és betegséghullám hátráltat bennünket, de mindenki össze fogja szedni magát. Szurkolóinktól az egész Euroliga legerősebb hazai pályáját kapjuk hétről hétre, most is nagyon számítunk mindenkire!


Euroliga B-csoport 11. forduló

2023. január 26., csütörtök
18:10 DVTK HUN-Therm – CBK Mersin

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6.A.

Kapunyitás: 17:10


Ellenfél-leső

A török CBK Mersin együttese nagy várakozásokkal indult neki az Euroliga idei szezonjának: a nemzetközi sztárokkal tűzdelt csapatnak nem titkolt célja, hogy a megnyerje a sorozatot. Az előzetes célokhoz képest azonban felemásan indult számunkra az idény, az első két fordulóban a Salamancától és a Soprontól is vereséget szenvedtek, jelenleg 6 győzelemmel és 4 vereséggel a 3. helyet foglalják el a B-csoportban. Formájuk mindenképpen javuló tendenciát mutat, elmúlt öt meccsükből csak egy vereséget szenvedtek el, a Sopron vendégeként kaptak ki 51-44 arányban. A bivalyerős török bajnokságban jelenleg listavezetők, 16 mérkőzésből 14 alkalommal is ők hagyhatták el győztesen a pályát.

A Mersinnél a hullámzó szezonkezdet hatására több edzőváltás is történt, jelenleg a Salamancával korábban kétszer is az Euroliga Final4-ba jutó és a Sopronban is megfordult spanyol edző, Roberto Iniguez vezeti a török együttest. A Mersin keretének magját WNBA-s légiósok alkotják, közülök is ki kell emelni  világbajnok, kétszeres WNBA győztes és tavaly a WNBA FinalFour legértékesebb játékosának is megválasztott Chelsea Gray-t, illetve a négyszeres All-Star Jonquel Jones-t, aki 2021-ben a WNBA MVP-címét is megszerezte.


Egymás ellen

November 16-án, az Euroliga 4. fordulójában már találkozott egymással a két együttes Törökországban: akkor a Milica Jovanovicot nélkülöző DVTK HUN-Therm – Arella Guirantes 24 és Darcee Garbin 18 pontja ellenére – nem tudta megszorongatni a Mersint, és végül 77-58-as vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy az azóta már a diósgyőri csapatot erősítő Monika Grigalauskyte azon a mérkőzésen még a Mersin színeiben töltött a pályán két percet.

2022. november 16. (Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu)
ÇBK Mersin – DVTK HUN-Therm 77-58 (22-10, 21-19, 23-9, 11-20)

/A nyitókép illusztráció/