Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem igazán fordulhatna elő, hogy egy kötöttpályás jármű eltévedjen, ebben az esetben azonban mégis ez történt.

Az Ezüstpart expressz rossz irányba haladt tovább tegnap délelőtt – írja az iho.hu közlekedési szakportál.

A kötöttpályás járműnek Érd-elágazásban Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg.

 

A Miskolcról Fonyódra tartó Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon (…) közlekedik, várhatóan 90-120 perc késéssel – tájékoztatott a MÁV, ahol úgy döntöttek, hogy a Fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön áthaladva jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatta útját Fonyód felé. Mivel a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: a Mol Dunai Finomítójától kölcsönzött 316-os Szergejt küldték a feladatra.

A szakportál nem hivatalos információi szerint a zavart az okozhatta, hogy a késett fürdősvonat az elsődleges tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

Az Ezüstpart expressz végül nagyjából két órás késéssel érkezett meg Miskolcról Fonyódra.

/A térkép forrása: Vonatinfó/