Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 19-én, kedden Miskolcra érkezik a 29. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Magyar Matematikaverseny.

Miskolcot két gimnázium diákjai is képviselik: a szervező Földes Ferenc Gimnázium meghívására a Herman Ottó Gimnázium tehetséges diákjai is részt vesznek az április 23-ig tartó versenyen.

A négy napos esemény fő célja a tehetséggondozás és a tudományos élet utánpótlásának támogatása.

A versenyen túl pedig a magyarságtudat erősítése és a magyar nyelvű oktatással kapcsolatos tapasztalatcsere, továbbá az emberi és szakmai kapcsolatok erősítése. 

A matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi, bánsági és délvidéki közel 300 középiskolás diák és tanár  18 év után másodszor találkozik Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A nemes hagyomány folytatása érdekében mintaértékű összefogás született, a Földes Gimnázium, a Miskolci Egyetem és Miskolc MJV között. Hatalmas segítséget jelentett a szervezőknek a Földes öregdiákjainak támogatása.

Ennek köszönhetően a fiatalok és tanáraik a versenyzés mellett bepillantást nyerhet a Miskolci Egyetem képzési rendjébe, bekapcsolódhatnak az egyetemi campus életébe, továbbá számos programon ismerkedhetnek városunk és vármegyénk történelmi és kulturális gazdagságával, természeti és épített értékeivel.