Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) tagóvodáiban energetikai fejlesztések zajlottak több mint 664 millió forintból.

A Sport Tagóvodát, a Szeder úti Tagóvodát és a Dózsa György úti Tagóvodát fejlesztő projektekben az épületek homlokzati nyílászáróit korszerűbbekre cserélték, az intézmények egésze – beleértve a tetőt –, utólagos hőszigetelést kapott, és beázás ellen is szigetelték a tetőket. Az óvodákban új fűtési rendszert építettek ki a vezetékek és a radiátorok cseréjével.

A tetőfelületekre napelemeket helyeztek el, valamint mindhárom óvodánál akadálymentes parkolót, az épületekben pedig akadálymentes mosdót alakítottak ki.

Az energetikai fejlesztés mellett, egy másik projekt részeként a Stadion Sport Tagóvoda és a Szeder úti Tagóvoda tornateremmel, új csoportszobával és a hozzá tartozó helyiségekkel bővül. Az intézményekben 100-ról 125-re emelkedett a férőhelyek száma.

A Szeder úti intézményben felújították az ivó-, a csapadék- és szennyvízhálózati rendszert, valamint a melegítőkonyhát, a Dózsa György úti Tagóvodában felújították a konyhát és korszerűsítették a gépészeti rendszert is.

Mindhárom tagintézményben kicserélték a belső nyílászárókat, felújították a csoportszobákat, szociális blokkokat, a közlekedők padlóburkolatát és falfelületét, valamint a villamoshálózatot és a vizesblokkokat is. Ezen projekt részeként új óvodai eszközöket szereznek be az idén.

A projektek a Széchenyi 2020 programban az Európai Unió és a magyar költségvetés támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak, illetve valósultak meg, a fejlesztésekhez az önkormányzat is biztosított önerőt.