Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rövid, de annál látványosabb szakaszához érkezik az Avasi kilátó felújítása.

Április 12-én, előreláthatólag valamikor kora délután óriásdaruval emelik majd le a tévétorony csúcsát, egészen pontosan azt az acél szerkezetű toronymagasítást, amelyen jelenleg a Rádió1 antennája is megtalálható.

A Kilátó ReStart eredményeként a teljes épület újjászületik, ezért kell leszerelni a toronymagasítást is. A rendhagyó „csúcstámadás” időpontját azért nem lehet teljesen pontosan megjósolni előre, mert azt, hogy az idén hatvanéves épület rögzítő csavarait állapotukból adódóan mennyi idő alatt lehet majd kicsavarni, vagy levágni, nehéz megbecsülni.

Az önkormányzat közleményében kiemeli, hogy aki szeretné figyelemmel követni a rendhagyó látványosságot, az megteheti majd a Szent István téren, ahonnan jó időben kiválóan látható lesz majd a munkafolyamat, a Kilátó közvetlen közelébe azonban nem lehet majd felmenni aznap sem, mivel az továbbra is lezárt építési terület.

Aki kíváncsi a történésekre, annak késő délelőtt, kora délután (10:00 és 18:00 óra között) érdemes kimennie a térre, hogy saját szemével láthassa és élőben követhesse a Kilátó ReStart egyik leglátványosabb mozzanatát.

Rossz idő esetén a csúcsot másik időpontban emelik majd le.