Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vármegyeszékhely 1909-es városi rangra emelkedésére emlékezve az ünnep hagyományos eseményein kívül számtalan új program várja a városlakókat, korosztálytól függetlenül.

Kiemelt esemény lesz ezúttal is a Miskolci Nemzeti Színházban holnap délelőtt megrendezésre kerülő ünnepi közgyűlés, ahol átadják a díszpolgári címet, valamint díjazzák azokat, akik sokat tettek a városért és a miskolciakért.

Tereken, színházban, moziban, könyvtárban, az avasi pincesorokon, az Újgyőri főtéren, de még a miskolci síneken is látnivalók, események, és ünnepi hangulat várja a miskolciakat a város napján. 

Csütörtökön nosztalgia járatok közlekednek és ismét kigördül az MVK Zrt. telephelyéről az ötven éves bengáli villamos, amelynek beceneve morgó hangja és lomha mozgása miatt a bengáli tigrisre utal.

A színházban este a gitárvirtuóz Roby Lakatos lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekarral. A Művészetek Házában ingyenes filmvetítés lesz és az Avasi Borangolás is csütörtökön kezdődik.

A Szent István térre csütörtökön a város több cége és kulturális intézménye, valamint a Miskolci Egyetem is kitelepül. 

A holnapi napot követően a Miskolci Héttel folytatódik az ünneplés.

Az autósok május 11-én, csütörtökön ingyenesen használhatják a Miskolci Városgazda által üzemeltetett felszíni fizető várakozási területeket és a Régiposta utcai parkolóházat. A Patak utcai, valamint az Európa téren és a Hősök terén található mélygarázsokban viszont az általános rend szerint kell majd fizetni a parkolásért.

A város napjának, valamint a Miskolci Hétnek a részletes programjai megtalálhatók a miskolc.hu/miskolcihet oldalon.

/Nyitókép forrása: hellomiskolc.hu/