A rendőrök 2021. november 21-én egy domaházi ingatlanhoz mentek, hogy egy pár órával korábban történt cselekmény miatt két ott tartózkodó személyt – egy férfit és egy nőt – előállítsanak. 

A nő élettársa, a vádlott ittas állapotban, agresszívan, káromkodva akadályozta meg az intézkedést, kijelentve, hogy nemrég szabadult a börtönből, ezért nem fél a rendőröktől.

Elővett egy hét centiméter pengehosszúságú bicskát, amelyet a feje felé emelt és a rendőrök felé irányítva, szúrásra készen tartotta, miközben életveszélyesen fenyegette a hivatalos személyeket. A vádlott felszólításra felhagyott cselekményével.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek és a személyi minősültségére tekintettel vele szemben kiszabható magasabb mértékű büntetési tételkeretet figyelembe véve 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője eltérő minősítésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész három munkanapot fenntartott jogorvoslati nyilatkozata megtételére.