Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Idén is megrendezik a futóversenyt a Disznókőnél

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövő szombaton kerül sor a Világörökség részét képező borvidéket körül ölelő maratoni futóversenyre.

A viadal egyedülálló, különleges környezetben, az eseménynek otthont adó mezőzombori Disznókő Szőlőbirtokon, illetve néhány szomszédos Tokaj-hegyaljai dűlőben, szüreti hangulattal kísérve zajlik. A résztvevők a távokat illetően a félmaraton (19,6 km), a kismaraton (9,8 km), a minimaraton (4,9 km) és félmaraton váltó közül választhatnak.

A szervezők tájékoztatása szerint a nevezési határidőt meghosszabbították, így a jelentkezésre jövő csütörtökön (szeptember 21.) éjfélig van lehetőség.

A helyszínen már nem lehet nevezni, a nyílt versenyre a természeti környezet védelme miatt 400 futó jelentkezését tudják elfogadni, részletek a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.

A verseny rendezője a miskolci Marathon Club Egyesület, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, míg kiemelt technikai partnere a Biennale Nonprofit Kft. A házigazda Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából a nyílt versenyre regisztrált minden 18 év feletti nevező egy üveg bort kap ajándékba, a 18 év alattiak pedig egyedi rajtcsomaggal lesznek gazdagabbak. A Sárga Borház Étterem jóvoltából minden célba érkezőt vendégül látnak egy tányér gulyáslevesre, s az indulók a célban egyedi befutóérmet is átvehetnek.

(Forrás/nyitókép: maratonclubmiskolc.hu)