Szombaton, a középszakasz második fordulójában, a Dunaújvárosi KSE vendége volt a MEAFC NBI-es férfi röplabdacsapata.

Mindkét csapat jó formában érkezett a találkozóra, hiszen a hazaiak az előző fordulóban a Szegedet verték meg, míg a miskolciak a Dágot. A két csapat alapszakaszbeli mérkőzéseit egyaránt a DKSE nyerte meg, így Bagó László csapatának volt mit törleszteni.

A mérkőzés két gyors MEAFC ponttal indult majd ezt az előnyt tartva már 2:4-is volt az állás. A hazai csapat nem adta fel és ledolgozta a hátrányát, sőt, át is vette a vezetést remek nyitásainak is köszönhetően 8:4. Az ötödik MEAFC pontot Csizmadia szerezte támadásból, így módosítva 8:5-re az állást. Ez nem zavarta meg a vendéglátót továbbra is stabilan játszottak, míg MEAFC oldalon több hiba is előfordult. Ebben a periódusban Kovács és Csizmadia szállította a pontokat, de még ekkor is nagy volt a hazai előny 19:14. Ezek után Simkó és Komlósi villant és szerzett pontot 19:17, így belátható közelségbe került a MEAFC az Újvároshoz. Azonban a következő négy pontot a hazaiak szerezték (23:17). Kovácsék még szereztek három pontot a továbbiakban, de a szettet végül a DKSE nyerte 25:20 arányban.

A második játékrész ismét MEAFC ponttal kezdődött amire hazai oldalon Pavliuk válaszolt 1:1. Ezek után Csizmadia és Árva pontokkal folytatódott a mérkőzés 1:3. Ezen a ponton a miskolci csapat lendületbe jött és átvette a mérkőzés irányítását. Kozsla szállította a blokkokat, Kovács, Árva és Komlósi a széleken jeleskedett a pontszerzésben és Csizmadia is kivette a részét a pontgyártásban 8:20. A hazai csapat megpróbálta ledolgozni a hátrányát (12:23) de Kovácsék nem engedték ezt és behúzták a játékrészt 13:25-re, ezzel 1:1-re módosítva a szett arányokat.

A harmadik etapban ott folytatta a borsodi csapat, ahol az előzőt abbahagyta. Remek támadások és védekezések jellemezték a csapatot. Ekkor az eredményjelző 4:10-et mutatott. A centerek a továbbiakban is kiemelkedő munkát végeztek középen, illetve a szélső ütők is termelték a pontokat. Koncentrálva és magabiztosan játszottak Karócziék, ami az eredményen is látszott 13:21. A szett végére kicsit kiengedett a MEAFC csapata, így az újvárosiak közelebb kerültek, de beérni már nem tudták a borsodiakat és Komlósi révén le is zárták a játékrészt 19:25.

A negyedik játékrész is MEAFC ponttal indult Kovács révén. Itt a hazai csapat kicsit magáratalált és szorosan tartotta a lépést McLaughlin-ékkal 4:4. Ezek után a csapatok fej-fej mellett követték egymást, hol az egyik, hol a másik lépett el egy vagy két pontra a másiktól. A MEAFC termelte a pontokat, azonban a DKSE is játékba lendült, 20:20-ig ment ez az adok kapok a két gárda között. A következő pont egy okos Komlósi ejtés volt, ezek után egy hazai ütőhiba 20:22-re módosította az állást. A következőkben a hazai csapat többet hibázott támadásban, amit ki is használtak a miskolciak és Árva életerős ütésével zárták le a szettet 21:25 és 1:3 arányban, ezzel a mérkőzést is megnyerve.

 

Február 10-én, pénteken 19 órától igazi csúcsrangadó következik az Egyetemi Körcsarnokban. Ugyanis az a Vidux-Szegedi RSE érkezik Miskolcra, aki – jelenleg egy ponttal megelőzve a MEAFC csapatát – vezeti a bajnoki tabellát.

A miskolciaknak szükségük lesz minden MEAFC szurkolóra, hogy ezt a csatát sikeresen vívja meg a csapat.


NBI Liga Felsőház

Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (20, –13, –18, –21)
2023. február 4., szombat, Dunaújváros, 65 néző
Játékvezetők: Varjasi, Szarka

DKSE: Winter 3, Tóth K. 2, Hechavarria 14, Kisházi 3, Pavljuk 14, Laczi 7. Csere: Béres 1 (liberó), Szalai 4, Gőczi 1, Vida 2, Velicsko 6, Juhász B.
Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC-Miskolc: Kozsla 7, McLaughlin 2, Kovács Z. 11, Csizmadia 12, Komlósi 12, Simkó 2.
Csere: Karóczi (liberó), Árva 15, Szabó P.
Vezetőedző: Bagó László


Edzői értékelés

Bagó László(MEAFC-Miskolc)
„Türelmesen játszva kihasználtuk az ellenfél hibáit. Az elveszített első szett után sem röplabdáztunk valami fényesen, de ismét volt tartása a csapatnak és közösen találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Mentális felkészültségben sokat léptünk előre az utóbbi hetekben. Büszke vagyok a játékosaim hozzáállására.”

Tomanóczy Tibor(DKSE)
„Megérdemelten nyerte meg a Miskolc a meccset. Mi a mai találkozón szinten alul teljesítettünk. Nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Ha fel akarunk jutni, akkor ezen sürgősen változtatnunk kell. Csüggedni valónk nincs. Dolgozunk tovább, hogy Dágon tudjunk extrát hozni, hiszen ez kell ahhoz, hogy az első-második helyért harcban maradjunk. A rájátszás még hosszú, de ha magunknak tesszük nehézzé, akkor nehéz lesz a vége.”