Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan itt a sonkafőzés ideje, hiszen rohamosan közelít a húsvét. Mutatjuk, hogyan tudod jól elkészíteni ezt a finom ételt.

Számít a súly és a víz mennyisége

Nem mindegy, hogyan főzöd a sonkát. Először is mérjük le a hús súlyát, majd kétszeres mennyiségű vizet öntsünk a fazékba. Akkora legyen az edény, hogy a víz mindenütt lepje el a húst. A főzési idő is a hús súlyától függ. Minden kilogrammra egy órát számoljunk.

De mikor kell beletenni a tojásokat?

A tojásokat a főzés utolsó tíz percében tesszük a sonka mellé. Ha a tojás csúcsosabb felét gombostűvel kiszúrjuk, biztosan nem reped el főzés közben. A sonkalében főlő tojás átveszi a sonka ízét. Utolsó lépésként, ha megfőtt, a sonkát a vízből kivesszük, alufóliába csomagoljuk, úgy hagyjuk kihűlni.