Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakás vagy éppen házfelújítás komoly projekt, amire érdemes tudatosan felkészülni. Íme négy tipp, hogy biztosan ne érjenek meglepetések!

Tervezz meg mindent előre!

Sok kérdés merülhet fel benned az elején. Hogyan fog kinézni a fürdőszoba? Milyen lesz a nappali? Mekkora a rendelkezésedre álló maximális költségvetés? Ezek olyan kérdések, amikre mind tudni fogod a választ, ha jobban eltervezed. A legfontosabb, hogy konkrét elképzeléseid és céljaid legyenek.

Készítsd fel a lakást a felújításra!

A felújítás mindig káosszal jár, ezt jó ha tudod. Vidd ki vagy takard le bútorvédő fóliával az asztalokat, székeket és szekrényeket egyaránt, hogy a fúrás-faragás közben ne essen bajuk értékeidnek. Fordíts időt az előkészületre, ha nem akarod, hogy a lakásod csatatérré változzon!

Ami nem megy, bízd szakemberre!

Nem kell mindent egyedül csinálnod, hiszen senki sem tud mindent. Nem baj, ha valami nem megy, ezért vannak a szakemberek. Nem csak precízen végzik el az adott munkát, de az anyagbeszerzésről is gondoskodnak, ezért nem történhet meg az, hogy túl kevés vagy éppen túl sok csempét rendelsz például a fürdőszoba felújításához.

Értesítsd előre a szomszédokat!

Ugye te sem szeretsz hangos fúrás és flexelés zajára ébredni? De máris elviselhetőbb, ha legalább előre tudod, hogy melyik nap számíthatsz a zajra. Éppen ezért még idejében értesítsd a szomszédokat a felújítási munkálatok kezdetéről és időtartamáról.