A legnépszerűbb kültéri bútorok még mindig a fehér színű székek és a hozzátartozó asztal. Leginkább a kedvező áruk és a könnyű tisztíthatóságuk miatt lettek ennyire populárisak. A bútorok hátránya azonban, hogy nyáron a napfény hatására, az UV sugárzás következtében elszíneződik. Nyár végén egy alapos takarítással könnyen újjávarázsolhatjuk, ha betartjuk a következő tanácsot.

Ezt használd törölgetés helyett

A por, sár és egyéb felszíni dolgok eltávolítása törölgetéssel megoldható, az elszíneződések kezeléséhez azonban már más módszert kell alkalmazni. Ehhez a folttisztító só lehet a megoldás. Valójában egy környezetbarát, hatékony és olcsó tisztítószerről van szó. Hatását úgy fejti ki, hogy aktív oxigénre és mosószódára bomlik, ezáltal tisztít, fertőtlenít és fehérít.

A nátrium-perkarbonátot annak bomlásához minimum 50 °C-os vízben kell feloldani. Savas közegben a bomlási folyamat könnyebben beindul, ehhez adjunk a nátrium-perkarbonát mellé citromsavat (minden evőkanálnyi nátrium-perkarbonáthoz fél kávéskanál citromsavat). Az oldatot mindig frissen készítsük el.