Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton 10-16 óra között ünnepelik a 34. magyar, míg 54. alkalommal a nemzetközi Föld Napját a Miskolci Állatkertben.

Április 22-én világszerte a Föld napját ünnepeljük. A neves alkalomra idén is nagyon készül már a Miskolci Állatkert. Az intézmény április 20-án, szombaton tartja a Föld napjához kapcsolódó családi programjait. Az állatkert is azon az elven van, hogy nem lehet elég nyomatékosan felhívni a figyelmet arra, hogy az emberi túlfogyasztás és túlterjeszkedés, valamint a környezetszennyezés veszélyezteti a biológiai sokféleség megőrzését, a vadvilág egyensúlyát, az élőhelyek érintetlenségét, és nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz is. A felelősség a miénk, és mindenkinek tenni kell érte! Még ma!

Egy-egy apró változtatással is óriási eredményt érhetünk el együtt, közösen – olvasható a Miskolci Állatkert hivatalos honlapján. Gondoljunk csak bele egy könyv életébe: legyártása után hova, merre, kihez jut el? Megvásárlását követően, ha az magánszemélyhez, vagy épp egy könyvtárhoz kerül, hányan tudják majd elolvasni, és ez kinek mennyibe kerül? És mi lesz vele utána? A diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár mesél majd ennek a környezettudatos jelentőségéről és a könyvtári kölcsönzésről is, mialatt a vállalkozó szelleműek akár könyvszobrot is készíthetnek az újrahasznosított játékok kipróbálása mellett. 

Amennyiben mégis saját könyvet szeretne valaki, az állatkert témaasztalánál lehetőség lesz „könyv-csereberére” is, hogy ezzel is csökkentsük a papírgyártást és a papírhulladék termelését. Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet! Ezt a programot az intézmény óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlja.

Játékos formában megismerhetik az érdeklődők a komposztálás csínját-bínját a Zöld Kapcsolat Egyesület segítségével, valamint a Föld napja alkalmából az állatkert témaasztalánál is sok érdekesség várja majd a látogatókat az újrahasznosítással, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.