Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ilyen kamionos vontatást még nem láttál

Ismét egy meghökkentő videót osztott meg a Magyar Közút. 

Mint írják, nemrég az M7-es autópálya fővároshoz közeli szakaszán, a 26-os kilométerszelvény térségében a Magyar Közút Nonprofit diszpécsere észrevette az egyik forgalomfigyelő kamerájukon, hogy gyanúsan közlekedik egymás mögött két kamion. Rájuk közelített és ekkor látta meg, hogy az egyik kamion egy egyszerű spaniferrel vontatja a másik teherautót.

@magyarkozut Ilyen horrorvontatást még tuti nem láttál! Rúd helyett egy egyszerű spaniferrel oldották meg a kollégák nemrég a vontatást az M7-esen. Hasonló esetekben inkább hívjunk profi segítséget, kamionmentőt. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dontdoit #necsinald #kresz ? eredeti hang – magyarkozut

Végül a kamionok a közeli pihenőhelyre kihajtottak. A közútkezelő ugyanakkor fontosnak tartja megjegyezni, hogy a KRESZ előírásai szerint 3,5 tonna feletti össztömegű járművet csak – a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas – merev vontatórúddal szabad vontatni. A balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében azt kérik a hasonló helyzetbe kerülő sofőröktől, hogy kérjenek inkább profi segítséget, hívjanak kamionmentőt, akkor is, ha csak kisebb távon szükséges a vontatás.