Kezdőlap KIEMELT

Indul a Kocsonyafesztivál – Mutatjuk merre közlekednek az MVK járatai

Módosított útvonalon járnak majd az MVK buszai március 2-án, csütörtökön 23:00 órától március 6-án, hétfőn hajnali 3:00 között.

A 21-es, 101B-s, illetve a villamospótló (VP) járatok a belváros irányába a Petőfi Sándor utca – Rácz György utca – Meggyesalja utcai csomópont – Kálvin János utcát érintő vonalon közlekednek majd.

A Kálvin János utcán bevezetett ideiglenes kétirányú járműforgalom továbbra is érvényben marad, a Rácz György utcán azonban kizárólag az autóbuszok és az utcában lakók – célforgalomban – közlekedhetnek.

A szakemberek azt kérik, hogy a Rácz György utca lakói csak a jobboldali járdán parkoljanak, az utcából való kihajtásnál pedig fordítsanak kiemelt figyelmet az átmenetileg arra terelt autóbusz-közlekedésre.

További változás, hogy a Kálvin János utcán a Papszer irányában további sávelválasztó közúti jelzőtáblákat helyeznek majd ki azzal a céllal, hogy a Rácz György utca – Meggyesalja utca csomópont felől érkező  autóbuszok balesetmentesen be tudjanak csatlakozni a járműforgalomba. A kihelyezett jelzőtábláknak megfelelően a Papszer felé történő továbbhaladásra a sávváltás szabályai érvényesek.

További infó sofőröknek:

A Kocsonyafesztivál árusító és vendéglátós kunyhóinak összeszerelése, illetve a fesztivál-látványosságok építési munkái miatt lezárták a forgalom előtt a Patak utcai kavicsos nagy parkolót, a Városháza Hunyadi utcai bejárata előtt lévő parkolóhelyeket, ma (2023.03.02) 23:00 órától pedig a Kazinczy utca Nagy Imre utcai kihajtójától a Villanyrendőr felé vezető szakaszát, a Régiposta felé azonban továbbra is ki lehet majd kanyarodni. Szombat reggel 6:30-tól azonban ez utóbbi szakaszt is lezárják, egészen a sarki kisvendéglőig, az autósok a Régiposta utcára fordulva hajthatnak majd tovább. Péntek reggel pedig, ugyancsak 6:30-tól lesz érvényben lezárás a Hunyadi utcán a Városháztér felé a Bartók tér sarkától. A Csizmadia közbe, a Kandia utca felé már február 28-án, kedd reggeltől nem hajthatnak be a gépjárművek. A lezárások a fesztivál bontási munkálatainak befejezéséig maradnak érvényben.