Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan – szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon – köteles megszervezni a gyermekétkeztetés.

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatványát /gyermekenként egyet/ és a tájékoztató levelet 2022. szeptemberig eljuttatták a szülőkhöz.

Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, az a miskolci önkormányzat központi ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) beszerezhető, és legkésőbb április 3-ig az ügyfélszolgálatokon benyújtható.

Továbbá felhívják a szülők figyelmét arra is, hogy a korábban tett nyilatkozat eddig az időpontig még módosítható.

Az idei tanévben április 6.-án és április 11-én – tehát összesen két munkanapon – az alábbi kiosztási helyszíneken lehet átvenni az ételt:

  • Belvárosi Konyha (volt központi leánykollégium) 3525 Miskolc, Palóczy u. 1.
  • Könyves Kálmán Általános Iskola 3534 Miskolc, Könyves K. u. 2.
  • Pattantyús-Ábrahám Általános Iskola 3524 Miskolc, Pattantyús Á. G. utca 2.
  • Petőfi Sándor Fiúkollégium 3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. u. 33.

A települési önkormányzat – a szülők, vagy a törvényes képviselők kérelmére – a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja.

További információk a miskolc.hu oldalon találhatók.