Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a látogatók sínylik meg a döntést, ugyanis a NÖF csoportos létszámcsökkentést hajt végre.

Mivel a társaság jelentős mértékben racionalizálja működését, „kényszerű döntés született” az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről.

A döntést a szankciók okozta energiaárrobbanással, az Európát sújtó gazdasági válsággal, illetve az Ukrajnában dúló háborúval indokolták.  

Hozzátették, hogy  a társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel.

Közölték azt is, hogy a „kényszerű lépéssel” a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.

A társaság országosan ötven műemlék, köztük tizennyolc kastély és tizenkét vár üzemeltetését végzi.