Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Parkolás, piac – információk a húsvéti hétvégére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsvétfőn mindhárom piac zárva tart, a legtöbb helyen ingyenes lesz a parkolás.

Városgazda információk a húsvéti hétvégére:

Parkolás

Április 7-én, nagypénteken, valamint április 10-én, húsvéthétfőn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizető várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.

Április 8-án, szombaton díjfizetési kötelezettség csak az alábbi kiemelt kereskedelmi és idegenforgalmi területeken lesz, 8:00-tól 13:00-ig:

·       Búza tér, Görögkatolikus templom, északi és keleti oldali parkoló

·       Zsolcai kapu páratlan oldal, az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig

·       Szendrei utca

·       Zsolcai kapu 1. előtti parkoló – Szendrei utca és Zsolcai kapu között található összekötő utca

·       Búza téri piac nagyparkoló

·       Szeles utca, Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza

·       Hatvanötösök útja, Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv

·       Bethlen G. utca, Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza.

·       Diósgyőr

·       Lillafüred

·       Miskolctapolca

Kiemelt közlekedési terület a Tiszai pályaudvar környéke, ahol nagypéntek és húsvéthétfő kivételével 8 órától 18 óráig kell fizetni a parkolásért.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsokban az általános rend szerint kell fizetni az igénybevételért. 

Piacok

Április 7-én, nagypénteken a Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac 5:00-tól 13:00-ig tart nyitva.

Április 8-án, szombaton a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. A Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac is 5:00 órától 13:00 óráig, a Zsarnai piac pedig 5:00-tól 17:00-ig tart nyitva a kereskedők számára, a vásárlókat pedig 7:00 és 15:30 között várják.

Április 9-én, húsvétvasárnap – a kereskedők kérésére – kinyit a Zsarnai piac, ami 5:00-tól 17:00-ig tart nyitva a kereskedők számára, a vásárlókat pedig 7:00 és 15:30 között várják. A Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac zárva tart.

Április 10-én, húsvéthétfőn mindhárom piac zárva tart.

Miskolci Állatkert

Az állatkert az év minden napján nyitva tart, így húsvétkor is 9:00-tól 19:00-ig várja a látogatókat. Pénztárzárás 18 órakor.

Ügyfélszolgálatok

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a Győri kapu 48-50. szám alatt, valamint a parkolási ügyeket intéző iroda a Széchenyi István utca 20. szám alatt 2023. április 7-től 10-ig zárva tart.