Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt javasolja a Magyar Rendőrség közösségi posztjában. De nézzük, mire is kell odafigyelni a nebulók őreinek?

Ez vár rád az elején!

Első körben egy elméleti és gyakorlati rendészeti, pedagógiai, pszichológiai képzésen veszel részt, miután az egészségügyi, pszichológiai és fizikai felmérésen megfeleltél. A tanulók, az iskolában dolgozó pedagógusok, illetve a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő alkalmazottak számára fogod megteremteni a biztonságos környezetet. 

Ez nem könnyű feladat, szót kell érteni a gyerekekkel és a felnőttekkel is. 

Többször akadályoztak meg verekedést az iskolaőrök

Tavaly szeptember óta számos esetben kellett közbeavatkozni, hogy ne alakuljon ki verekedés. Akadt olyan is, amikor a pedagógusokkal vagy más tanulókkal szemben fenyegetően fellépő szülők okoztak bonyodalmat. 

A te dolgod lesz az is, hogy megakadályozd, ha a kerítésen átnyújtva idegenek drogot, alkoholt vagy cigarettát próbálnak a tanulóknak adni.

Holtig tanulás az élet minden terén

Leendő iskolaőrként minden szakmai támogatást megkapsz majd, rendszeresen képzéseken veszel részt. A munkaidőd az iskola ritmusához igazodik. Már közel 480 iskolaőr segíti a tanulók és a pedagógusok hétköznapjait. A rendszer már bizonyított, ennek hozadéka, hogy további iskolák szeretnének csatlakozni. Ezért most 100 iskolaőrt vesznek fel országszerte, ebből már 55 augusztusban megkezdte a képzést. 

Ha Téged is érdekel e nemes hivatás, érdeklődj lakóhelyeden van-e éppen felvétel!