Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Ismét egy miskolci étterem borlapját díjazta a Wine Spectator

Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Az amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzé teszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ
legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharas minősítést adományozva.

Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelniük az éttermeknek, amelyeket a Wine Spectator képviselői személyesen ellenőriznek látogatásuk során.

A kétpoharas minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek több évjáratra kiterjedő, széles borválasztékával.

Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban – emlékeztet a miskolci Avalon Ristorante közleménye.

Az étterem az is kiemeli, hogy idén több mint 3500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig négy éttermet is díjaztak.

Kétpoharas minősítést kapott az Avalon Ristorante, a fővárosból az Arany Kaviár Étterem és a Félix Kitchen and Bar, egypoharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.
úAz Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára, a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is kétpoharas minősítéssel.

A Félix Kitchen and Bar három évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet a következő esztendőben is megtartott, 2022-ben pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator. Az Arany Kaviár étterem tavaly egypoharas, idén pedig már kétpoharas minősítést szerzett, a Kollázs Brasserie & Bar pedig újoncként került a listára.