Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Itt a sokak által várt hír, jön a Harry Potter tévésorozat

Tavaly jelentette be a Warner Bros. Discovery, hogy tervben van a nagy sikerű könyvek és filmek után a Harry Potter sorozat. Nemrégiben azzal a hírrel örvendeztették meg a rajongókat, hogy a premier 2026-ban várható.

Egy évtizednyi ú történet

Az HBO, a Warner Brothers és J.K. Rowling megkezdték az egyeztetéseket, együttes erővel dolgoznak az epizódok létrehozásán. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav a Variety-nek adott interjúban úgy fogalmazott, mindannyian örülnek a franchise újraindításának és alig várják, hogy egy évtizednyi új történetet osszanak meg rajongókkal szerte a világon.

A már jól ismert karakterek új színészekkel

Az egyik legizgalmasabb aspektusa az új sorozatnak egyértelműen az, hogy kik játszanak majd benne, de sajnos szereplő válogatásról egyelőre semmi hír. Azt viszont már megerősítették, hogy új, a Harry Potter filmekből még nem ismert színészeket láthatunk majd  az epizódokban. A Neville Longbottomot alakító Matthew Lewis azt mondta, Neville szerepéből már kiöregedett, de szívesen alakítana más karaktert.

Mi lesz Rowling szerepe?

Az írónőt sok kritika érte a transzneműekről megosztott gondolatai miatt, a Harry Potter filmek főszereplői, Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint is bírálták megjegyzéseit, de Rowling nézetei nem befolyásolják munkája sikerét, a sorozatban is számítanak rá, méghozzá producerként.

Mit vársz az új sorozattól? Szerinted lehet olyan jó, mint a filmek?