Kezdőlap KIEMELT

Javító kuckóban készül az új divat: a MakuArt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az értéknövelő újrahasznosítás jegyében újra akcióba lendült a MiReHu.

Újabb elemmel bővül a MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló tevékenysége az idei Európai Hulladékcsökkentési Héten. A most megnyitásra kerülő MaKuckó az újrahasználati központ részévé válik, amely nevét a MiReHu által korábban bevezetett MaKuka brandhez illesztetten kapta, és amelynek hivatalos megnyitóján részt vett Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

Mi is az a MaKuckó?

A társaság egy olyan javító kuckót nyitott, melynek segítségével bemutatják hogyan lehet új életet adni a régi bútoroknak a használt textíliák felhasználásával. Így a Miskolci Újrahasználati Központ az ország első olyan hulladékgazdálkodási létesítményévé válik, amely megelőzési tevékenységét javítással és az upcycling népszerűsítésével is kiegészíti.

A MiReHu a TikTokon is megmutattja, mit tud. 

A javító tevékenység során minden esetben teljesen egyedi darabok készülnek a textilek változatossága miatt, amely a tárgyak, bútorok imázsát jelentősen megnöveli, egyedi értéket teremtve. A tárasaság közleményében arra is kitérnek, hogy az egyedi dizájn, a régi bútorok és textilek kombinációja magában hordozza a trenddiktálást, a tevékenységük vonzóvá teszi az újrahasználatot, új divatot teremthet a jövőben, melynek önálló brandje az egyediséget szimbolizáló MakuArt.