Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem vicc. Ha betöltötted a 18-at előtted a vidám élet elsajátításának lehetősége. 

A világ legboldogabb országa nemzetközi pályázaton keresi azt a tíz szerencsést, akiknek átadják a finn boldogságreceptet.

Finnország évek óta a világ legboldogabb nemzetei között van. Sőt! Öt éve vezeti is az ENSZ által készített World Happiness Reportot, amelyben minden évben több mint százötven ország boldogságszintjét teszik közzé. 

„A felmérés tanulsága, hogy a társadalmi támogatás, az egymás iránti nagylelkűség és az áttekinthető kormányzat elengedhetetlen a lakosság jólétéhez” 

– fogalmazott Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem Fenntartható Fejlődési Központjának igazgatója. 

Az elmúlt évek alapján

Az utolsó három év eredményeinek átlagaiból számolt 2023-as jelentés szerint Finnország mögött Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakosai számoltak be legmagasabb szintű boldogságról. Az Egyesült Államok a 16. helyen végzett a listán, Magyarország az 51. helyet szerezte meg El Salvador és Argentína között

Osztják a boldogságot a szerencséseknek!

Finnország meg szeretné osztani boldogsága titkát a világ többi részével is. Ennek érdekében a Visit Finland egyedülálló programmal rukkolt elő: tíz szerencsés négynapos „boldogság mesterkurzuson” vehet részt, amelynek minden költségét Finnország állja. A kurzusra az exkluzív Kuru Resortban kerül sor június 12–15. között.

A szervezők szerint a finn boldogság titka a természettel való szoros kapcsolathoz és földközeli életmódhoz köthető, amely nem misztikus állapot, hanem megtanulható és megosztható készség.

Figyelem!

A 18 éven felüli érdeklődők április 2-ig online jelentkezhetnek (visitfinland.com) egyénileg vagy partnerrel. A kétlépcsős jelentkezési folyamat magában foglalja egy online űrlap kitöltését, valamint egy közösségimédia-kihívás végrehajtását a TikTokon vagy az Instagramon. Azok az érdeklődők, akik nem szerzik meg a személyes tanfolyam tíz helyének egyikét, a nyár folyamán online is elérhetik majd a mesterkurzust.