Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc egyik legszebb fekvésű városrészét, Perecest ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak az augusztus végi rendhagyó idegenvezetésre.

A városnézés elején Bazin Levente, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke felavatja a Perecest bemutató köztéri információs táblát a Vilma-forrás előtti téren.

Ezt követően idegenvezető segítségével fedezhetik fel Pereces érdekességeit az érdeklődők. A városnéző séta az Állomás téren kezdődik, ahol megkóstolhatják a Vilma-forrás vizét, majd felkeresik a Bányász emlékparkot, a szabadtéri színpadot, a templomot és a Közösségi Házat is. Szó lesz a bányász hagyományokról, a híres fúvószenekarról, a törött kapufa esetéről és a helyi közösségépítésről is.

A Tourinform Miskolc által szervezett városnézések célja Miskolc ismert vagy rejtett értékeinek bemutatása minél szélesebb körben. A turisták mellett fontos célcsoportot jelentenek a lokálpatrióta miskolciak, akik egyre többen keresik fel a tematikus sétákat.

A perecesi garantált programon a részvétel ingyenes.