Magyarország magabiztosan, 67-89 arányban, Montenegró pedig küzdelmes meccsen 74-69-re tudott diadalmaskodni a kontinensviadal első játéknapján.

Június 15-én, csütörtökön elrajtolt a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság, a DVTK HUN-Therm csapatát a magyar válogatottban Aho Nina, Lelik Réka és Kányási Veronika, montenegrói színekben pedig Milica Jovanovic képviselte. 

Európa-bajnokság, csoportkör 1. forduló
2023. június 15. (Ljubljana, Szlovénia)

Szlovákia – Magyarország 67-89 

A magyar válogatott Szlovákia ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését, a DVTK HUN-Therm új igazolása, Lelik Réka a kezdőben kapott helyet, míg az Aho NinaKányási Veronika páros a kispadról segíthette a társakat. 

Székely Norbert csapata döcögősen indította a mérkőzést, végül a félidőre nyolcpontos előnyt épített ki. Innen még felkapaszkodtak északi szomszédaink, végül egy elsöprő negyedik negyednek köszönhetően győzelemmel kezdett a magyar válogatott.

Lelik Réka 24 perc játékidő alatt 15 pontot (ebből 6 triplából), 5 lepattanót és három gólpasszt jegyzett, Aho Nina 20 perc alatt 2 pont – 3 lepattanó – 3 assziszt – 2 labdaszerzés mutatóval zárt, Kányási Veronika 15 perc alatt 5 pontot (ebből 3 triplából), 4 lepattanót, 5 asszisztot és 2 labdaszerzést is begyűjtött a neve mellé. 

A magyar válogatott a mai napon 12 óra 15 perctől Törökország ellen lép pályára, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.


Európa-bajnokság, csoportkör 1. forduló
2023. június 15. (Tel Aviv, Izrael)

Montenegró – Görögország 74-69

Az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén a montenegrói válogatott fordulatos mérkőzésen 74-69 arányban legyőzte Görögországot. Milica Jovanovic kezdőként szerepelt hazája válogatottjában, a DVTK HUN-Therm légiósa végül 22 percnyi játékidő alatt 11 pontot (ebből 3 triplából), 4 lepattanót és 1 asszisztot ért el. 

Montenegró pénteken a torna egyik nagy favoritjának számító Spanyolországgal ütközik meg a csoportkör második játéknapján.