Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton folytatódott a férfi röplabda Extraliga bajnokság alapszakasza.

A MEAFC Székesfehérvárra látogatott a tavalyi kiírás ezüstérmeséhez. A fehérvári alakulat a bajnokságon kívül a nemzetközi porondon is megméretteti magát így nem várt könnyű mérkőzés Bagó László együttesére.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója: 

Az első szett egy hazai nyitásrontással indult azonban ezt a következő labdamenetben javították is és még két egységet ráraktak így 3:1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A hazai csapat diktálta a tempót míg Fenyvesiék igyekeztek lépést tartani velük (4:3, 6:5). Sikerült is beérni őket 8:8-nál sőt Komlósi blokkjának és támadásának köszönhetően 8:10-re módosult az állás. Igyekeztek Árváék tartani az előnyt, de 13-nál beérte őket a MÁV majd két MEAFC hibát kihasználva 15:13-ra módosult az állás. A borsodi alakulat küzdött becsülettel és tartotta magát ekkor Komlósi és Árva gyűjtötte a miskolci pontokat (20:18). Fenyvesi ász nyitásával és Csizmadia remek támadásának köszönhetően 22:21-re módosult az állás. A végjátékban pontosabb volt a vendéglátó így 25:21-re húzta be az első etapot.

A második felvonás egy hazai ponttal indult amire jött is a MEAFC válasza Fenyvesi révén. A játékrész eleje szorosra sikeredett Fenyvesi, Komlósi és Árva vitte a csapatot a hátán egészen 9:8-ig szoros volt a szett. Ekkor azonban a nyitásfogadásunk megingott, amit a hazai csapat ki is használt és máris 19:11 volt az állás. Még kicsit kozmetikázni sikerült Dudáséknak, de könnyedén húzta be ezt játékrészt a Székesfehérvár (25:14).

A harmadik szett hasonlóan alakult, mint az előző, szoros szett eleje, de a közepére a hazai ritmus váltást nem tudták Árváék jól lereagálni (16:11). Még egy utolsó rohammal kozmetikáztak Kozsláék a pontokon, de a szépítésre nem volt esély ezen a napon így 25:19-re húzta be ezt a szettet a MÁV és 3:0 arányban a mérkőzést.

MÁV Előre Foxconn – MEAFC-Miskolc 3:0 (21, 14, 19)

Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 104 néző. V.:Mezőffy, Veress.

MÁV ELŐRE: Eke 3, Szabó V. 4, Koci 3, Tomanóczy 2, Pesti 13, Sebestyén 2. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Boa 6, Péter A., Fazekas 5, Janke 8, Szávai 1, Dileo 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán

MEAFC: Szabó P. 1, Kanellopulosz, Fenyvesi 9, Csizmadia 4, Komlósi 10, Árva 7. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Kozsla 1. Vezetőedző: Bagó László

Dávid Zoltán: – Okosan ki kell használnunk ezeket a mérkőzéseket, mert nagyon nagy lesz a terhelés a következő hetekben és az egész szezonban. Az a legfontosabb, hogy olyanok is minél több játéklehetőséget kapjanak, akik nem sokat játszanak, mert a későbbiekben mindenkire szükség lenne. Szeretném, ha meg is ragadnák ezeket az alkalmakat, hogy pályán tudjanak ragadni akár későbbi meccsszituációkban is

Bagó László: – Az első szettben jól küzdöttünk, de pár pontatlanság miatt elszalasztottuk a lehetőségeinket. A továbbiakban is az ellenfél irányította játékot, voltak szép felvillanásaink, de ez ma kevésnek bizonyult a szettnyeréshez.

Pénteken ismét hazai pályán szerepel csapatunk amikor is Kecskeméti RC-t látja vendégül az egyetemi körcsarnokban. Szükség lesz mindenkire, hogy közösön harcoljuk ki a győzelmet.

A találkozót 19 órakor kezdődik majd a belépés ingyenes lesz. Valamint élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornánkon az összecsapást.