Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Karácsonyi pulcsiba öltöztették Emkát

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország nyolc pontján küzdenek nap mint nap a rákos gyermekek életéért.

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a csúnya pulcsis kihívásukat a daganatos gyermekekért, amihez a Magyar Közút mentett kutyusa, Emká is csatlakozott. A társaság arra buzdít mindenkit, hogy vegyen példát Emkáról és húzzon karácsonyi csúnya pulcsit, amivel támogatni tudják a Gyermekgyógyítók munkáját és a daganatos gyerekeket.

A Gyermekgyógyítók célja, hogy december 16-án, pénteken legyen 3000 csúnyapulcsis ember, aki csatlakozik az év legmókásabb jótékonysági kampányához. A mókázás mellett közösségépítő és nemes célja is van a megmozdulásnak. A szervezet 'No Isolation' nevű okos eszközökre gyűjt, ugyanis a beteg, kezelés alatt álló gyerekek hónapokra kiszakadnak a közösségből, ami lelkileg hatalmas megterhelés nekik. Az eszköz segítségével viszont kicsit úgy érezhetik, mintha ők is ott ülnének az iskolában, barátaik között. Láthatják az osztálytársaikat, beszélgethetnek velük, sőt jelentkezhetnek és válaszolhatnak a tanár kérdéseire.

 Cél, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak. Valamint az őket gyógyító orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket.

Ehhez a 13600-as telefonszámra a 49-es kódot kell elküldeni, amivel 500 Ft-tal támogathatják a Gyermekgyógyítók munkáját. A bevállalósak pedig öltsenek magukra csúnya karácsonyi pulcsit és töltsenek fel magukról fotót a Facebook és/vagy Instagram profiljukra, ahol a #csunyapulcsibansegitek hashtaget kell feltünteni, amivel nem titkolt céljuk, hogy országos mozgalommá szeretnék tenni a kezdeményezést.