Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiválját rendezte meg a Miskolci Egyetem május 10-én. A KarrierFesztre 50 munkaadó érkezett több iparágból, hogy bemutassa álláskínálatát és a hallgatók előtt álló karrierlehetőségeket.

A Miskolci Egyetem kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói sikeresen helyezkedjenek el a munka világában. Az állásbörzék hozzájárulnak a tehetségek felfedezéséhez, az elhelyezkedési lehetőségek feltérképezéséhez, és nem utolsó sorban a diákok önismereti képességeinek a fejlesztéséhez. A rendezvényen is megfogalmazódó vállalati igények visszajelzést jelentenek az egyetem számára az oktatási-képzési portfólió aktuális igényekhez igazításához, az oktatás módszertanának megújításához – foglalta össze az 1996 óta megrendezett egyetemi állásbörzék lényegét a KarrierFeszt 2023 megnyitóján Prof. Dr. Szűcs Péter általános rektorhelyettes. Kiemelte: a megújulásra ad lehetőséget a Miskolci Egyetemen nemrégiben elindult DigitALL projekt is, amelynek köszönhetően jelentős mértékben korszerűsödik a gyakorlati oktatást és a munkaerőpiaci lehetőségeket egyaránt támogató digitális infrastruktúra.

A hallgatói karrierutak támogatásában, a megye és a régió fejlődésének megerősítésében és versenyképességének növelésében elkötelezett munkát végez a Miskolci Egyetem – ezt már Dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főispánja fogalmazta meg köszöntőjében. A megye aktuális foglalkoztatási adataira utalva elmondta: napjainkban a munkaerőtartalék megtalálása a legfőbb feladat. A Miskolc- Debrecen-Nyíregyháza „háromszögben” jelentős fejlesztéseket tervez a kormány, amit a szakemberek új generációjának a kinevelésével az egyetem hatékonyan támogatni tud.

A KarrierFeszt 2023 megnyitóján adták át a „Miskolci Egyetemen végzettek foglalkoztatásáért” díjat. A tudományos utánpótlás-nevelés, a műszaki és informatikai életpálya támogatását díjazó, 2010-ben alapított elismerést idén a KISS CÉGCSOPORT-nak ítélte oda az egyetem szenátusa. A díjat ifj. Kiss László, az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője vette át, aki a magyar tulajdonú társaság nevében elmondta: számítanak az egyetemen végzett szakemberek tudására. Jelentős sikernek értékelik, hogy az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar Kémia Intézetében hozzájárulhattak a tevékenységi körüket támogató Finomvegyipari és Környezettechnológiai Tanszék kialakításához.

A Miskolci Egyetem KarrierFeszt 2023 rendezvényén a munkát keresők személyesen találkozhattak a cégek képviselőivel, közvetlenül is jelentkezhettek a különböző állásokra, és értékes tippeket kaphattak a sikeres karrierépítéshez. Emellett inspiráló workshopok, tanácsadások és tájékoztatók segítettek abban, hogy a diákok még többet tudjanak meg a munka, a vállalkozás és a tanulás világában elérhető lehetőségekről.