A huszonéves vádlott lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen két férfival is vitába keveredett 2021. szeptember elején. Mindkét szóváltást felfegyverkezve próbálta elsimítani.

Két, egymás szomszédjában lakó férfi – akik egyébként rokoni kapcsolatban vannak – a saját udvarukról egymásnak átkiabáltak, hangosan vitatkoztak. A mellettük lakó férfi – az ügy későbbi egyik sértettje – átment az ingatlanra és azzal vetett véget a veszekedésnek, hogy a vitázó felek egyikét a házba bekísérte.

Aznap este a vádlott az utcán megszólította a sértettet azzal, hogy miért akarta megverni az egyik vitatkozó felet. A sértett nem foglalkozott a vádlottal, és annak társaságában lévő hozzátartozóival, hanem a háza irányába ment tovább, mire a vádlott hozzálépett és egy több, mint két méter hosszú kasza fanyelével a vállán megütötte olyan erővel, hogy a nyél karórésze eltört. A sértett ijedtében beszaladt a saját házába.

A hangoskodás viszont tovább folytatódott, erre lakásából kiment az utcára az a férfi, aki még a délelőtti vita részese volt. Amikor őt meglátta a vádlott, egy benzinmotoros láncfűrészt vett magához, beindította, a férfi irányába futott, majd a láncfűrészt rádobta a férfira, ami a mellkasának ütközött, 8 napon belül gyógyuló roncsolt, metszett bőrsérüléseket okozva.

A férfi könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.