Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kérdőív kitöltésével segíthetik az Egészségügyi Monitoring Tanács munkáját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egészségügyet és a szociális ágazatot célzó átalakítások az önkormányzatokat is érintik.

A Magyarország Kormánya által meghozott törvényekre Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is reagál: Veres Pál Miskolc MJV polgármestere határozatával létrehozta a Miskolci Egészségügyi Monitoring Tanácsot, amely 2023. március 16-án tartotta alakuló ülését.

A Tanács tagjai az egészségügyi és az idősellátás vonatkozásában érintett szakmai érdekképviseleti szervezetek delegáltjai, akik tapasztalataikkal segítik a városvezetés munkáját. Feladatuk, hogy az egészségügyi és szociális ellátórendszerben újonnan bevezetett gyakorlati megoldásokat a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a védőnők és az egészségügyi intézmények tekintetében monitorozzák.

A tanács munkája során fontos, hogy meghallgassa nem csupán az ágazatban dolgozók, hanem az ellátásban résztvevő miskolciak tapasztalatait is.

Tekintettel az orvosi ügyeleti rendszer április 1-i átalakulására az Egészségügyi Monitoring Tanács egy kérdőívvel szeretné megismerni azok véleményét, akik igénybe vettek az elmúlt évben felnőtt háziorvosi vagy házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást.

A kérdőív ITT érhető el.