Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MEAFC férfi NBI-es röplabda csapata vasárnap Szegeden kezdte meg döntő szereplését.

A három győzelemig tartó párharc első mérkőzése került megrendezésre a Tisza-parti alakulatnál.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

A mérkőzés egy hazai ponttal indult amire jött is egy MEAFC válasz Csizmadia lévén (1:1). A következőkben még egy hazai pont született, de Kovácséknak sikerült ellépni a házigazdáktól (3:5). Ezek után a csapatok fej-fej mellett küzdöttek, de Kovács pontjainak és Csizmadia blokkjainak köszönhetően 7:10-re lépett el a borsodi csapat. A vendéglátók fokozatosan kezdte visszakapaszkodni de Komlósiék tartották magukat és 14:15-re vezettek is. Ekkor a szegedi csapat kiegyenlített és egészen 18:18-ig egál volt az állás. A miskolci nyitás rontásoknak és a rövidzárlatoknak köszönhetően végül a hazai csapat húzta be az első felvonást 25:20 arányban.

Kozsláék a második szettet is jól kezdték és 2:4-et is mutatott az eredményjelző, de sajnos a pontatlan játék és kapkodás megbosszulta magát. A Szeged átvette a vezetést és a játékirányítását is míg Árváék keresték a játék ritmusát. Sajnos azonban nem sikerült ebben az etapban nagy ellenállást tanúsítani és 25:17-es hazai siker született. Ekkor már a népes hazai publikum azt gondolhatta, hogy sima mérkőzés van kilátásban hazai oldalról.

Azonban Bagó László legénységét nem olyan fából faragták, akik egy könnyen megadják magukat. Árva, Kovács é Komlósi vezérletével kezdett magára találni a MEAFC. Ebben a felvonásban a csapatok szorosan követték egymást ebben a periódusban remekül teljesített sajátnevelésű center játékosunk Szabó is (aki Csizmadiát váltotta) továbbá Árva és Kovács is szállították a pontokat. A végjátékban Szabó remek nyitásai keltettek zavart hazai oldalon és ezt ki is használták Kozsláék és 22:25-re nyerték a harmadik játszmát.

A negyedik szettben folytatódott a MEAFC feltámadás és végre a taktikai elemeket betartva sikerült átvenni a mérkőzés felett a kontrollt. Komlósi remek támadásokkal, Szabó és Kozsla blokkokkal növelte a miskolci előnyt (12:16). Így nem is volt kérdés, hogy ez a felvonás MEAFC győzelemmel ér véget (15:22) és következhetett az ötödik szett.

Az utolsó játékrészben 1:1-es állásnál a házigazdák remek nyitás sorozatuknak köszönhetően állva hagyták Karócziékat 8:1-el fordultak a felek. McLaughlinék nem adták fel és küzdöttek becsülettel, de már késő volt a felismerés, hogy bizony ezt a mérkőzést meglehetett volna nyerni. Így a házigazdák 15:12-re nyerték az utolsó felvonást és vele 3:1 arányban a mérkőzést.

Így a párharcban 1:0-ra vezetnek.

Férfi NB I-döntő, 1. mérkőzés:

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:2 (20, 17, –22, –17, 12)

Szeged, 300 néző. V: Bibók, Halász T.

SZRSE: Piti 11, Dileo 3, Csányi 25, Kiss G., Pozzobon 22, Kasnyik 8. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 1, Honti. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

MEAFC: Kozsla 3, McLaughlin 2, Kovács Z. 9, Csizmadia 5, Komlósi 15, Árva 13. Csere: Karóczi (liberó), Szabó P. 10, Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.

Edzői értékelések:

Fésüs Erzsébet: – Az első két szettben nagyon jól éreztük az ellenfél játékát. Ebben a bajnokságban többször is előfordult, hogy lassabban indult be a mérkőzés, de most ez nem így történt. Nagyon örültem neki, hogy most így alakult. A harmadik szettben úgy éreztem, hogy az ellenfél játéka feljavult, mi viszont több olyan hibát elkövettünk, amit korábban nem. A negyedik szettben, pedig hasonló helyzetbe kerültünk. Nagyon becsülendő a fiúkban, hogy ilyen nehéz helyzetből is fel tudtak állni. Ehhez viszont kellett mindenképpen Csányi Dániel, aki a hátán tudta vinni a csapatot a végjátékban.

Bagó László: – Pontatlanul, idegesen kezdtük a meccset, amiből fakadóan nagyon mély gödörben találtuk magunkat. Nem estünk kétségbe, és új színt tudtunk vinni a pályára a még csak 17 éves Szabó Peti beállásával. A fordítás ugyan elmaradt, de annak örülök, hogy két rossz szett után megérkeztünk a döntőbe, és emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Ha nem is játszottunk jól, küzdöttünk az utolsó pillanatig. Lesznek még itt izgalmak.

Csüggedni nincs idő, hiszen csütörtökön az egyetemi körcsarnokban lesz lehetőség a javításra. A találkozó 19 óra 30 perckor kezdődik majd. Szükség lesz Minden MEAFC szurkolóra, játékosra, edzőre MEAFC szimpatizánsra legyen az akár más sportágbél is. Szurkoljuk ki együtt az egyenlítést és töltsük meg az körcsarnok lelátóját. A belépés díjtalan!