A bajnokság 18. fordulójában a MAFC-BME otthonában lépett pályára Kovács Zoltán együttese.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szett egy Csizmadia támadással indult amire jött is a válasz hazai oldalról (1:1). A csapatok ez után kéz a kézben haladtak miskolci oldalról Komlósi jeleskedett a pontszerzésben. A házigazdák kezdték átvenni a mérkőzés irányítását és elléptek a MEAFC-Peka Bau-tól (6:5; 8:5). Majd sikerült Dudáséknak utolérni a fővárosi gárdát és 8:9-re átvették a vezetést. A MAFC azonban ritmust váltott és 14:10-re átvette a vezetést majd tartva ezt az előnyt meg is nyerte az első etapot 25:16-ra.

A második szett is egy MEAFC ponttal indult majd egy hazai következett így 1:1-et mutatott az eredményjelző. A csapatok szinte lemásolták az első felvonást és a pontosabban játszó hazai gárda ezt a szettet is behúzta 25:21 arányban.

Árváék kezdtek magukra találni a harmadik szettben és az elején meg is léptek a MAFC-tól 2:6 arányban. A vendéglátók kapaszkodtak és sikeresen fordították meg az állást 13:10-re. Azonban Kapusiék küzdöttek becsülettel és 15:15-nél ki is egyenlítettek majd a vezetést is átvették 16:18 arányban.

A végjáték igazi nagy csatát hozott a két csapat között, hol egyik hol másik vezetett a végén az ismét jobb megoldásokat választó hazai gárda örülhetett és nyerte meg 27:25 arányban a szettet a mérkőzést pedig 3:0 arányban.

Férfi Extraliga 18. forduló
 

MAFC-BME – MEAFC-Peka Bau 3:0 (16, 21, 25)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 50 néző. V.: Árpás, Mezőffy.

MAFC: Tamási 3, Reyes Rodriguez 23, Katona 6, Altunaga 16, Oláh 3, Kocsondi 11. Csere: Benkő (liberó), Sárik-Veress. Vezetőedző: Pápai Péter

MEAFC: Kanellopulosz, Kovács Z. 2, Csizmadia 5, Komlósi 15, Árva 13, Faragó 1. Csere: Dudás (liberó), Simkó 6, Kapusi 1. Vezetőedző: Varga László Mihály

Edzői értékelések:

Pápai Péter: – Az eredmény miatt elégedett vagyok, a mutatott játékkal viszont voltak problémáim!

Varga László Mihály: – Gratulálok a MAFC-nak. Sajnos csak a mérkőzés utolsó szettjére játszottunk csapatként. Itt is a végjátékban apró dekoncentráltság miatt vesztettünk. Készülünk a következő
mérkőzésre.

A bajnokság szombaton hazai pályán folytatódik, amikor is az egyik bajnok esélyes gárda látogat az Egyetemi Körcsarnokba. A MÁV Előre Foxconn elleni mérkőzés este 8 órakor kezdődik, melyet élőben közvetítenek majd a MEAFC YouTube-csatornáján.