Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Lezártak egy bekötő utat a Sajó áradása miatt

Február 10-én, szombaton reggeltől elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság működési területén a Tiszán, a Bodrogon és a Sajó torkolati szakaszán.

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint Tokajnál várhatóan a csütörtöki-pénteki napon tetőzik a folyó. Tiszapalkonya és Tiszakeszi térségében szintén a hét végén várható a tetőzés.

Sajaókaza közösségi oldalán hívta fel a lakosok figyelmét, hogy a Sajó folyó áradása miatt teljes útzár van a bekötő úton.

A Bodrog fokozatosan árad. Forrásfolyói közül az Ung és a Laborc lassan apad, ugyanakkor a Latorca alsó szakasza még árad. Kisebb árhullám képződött a Sajón, amely jelenleg Sajópüspökinél tetőzik – közölték. Sajószentpéternél holnap kevéssel 250 cm feletti tetőzés valószínű, Felsőzsolcánál pedig nem kell készültségi szintet elérő vízállásokra számítani.

Az igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán arra is felhívják a figyelmet, hogy a vízhozam növekedésére kell készülni a Hernádon is, de a vízszintek lényegesen elmaradnak a készültségi szintektől.

(Nyitókép: Bodnár Márton, Miskolci Szakaszmérnökség)