Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Otthon fagyit készíteni őrültség? Egyáltalán nem az és ezt most egyből három receptben be is bizonytjuk. A nyár jeges édességeiért már nem feltétlenül kell elsétálni egy fagyizóba vagy cukrászdába, otthon is elkészíthetjük azokat.  A legyegszerűbb pár perces fagyitől a háztartási fagyigépben fagyasztott tökéletes sztracsiig mindenre tudunk receptet és meg is osztjuk veletek.

 

 

Epres banános joghurtfagyi

Ehhez a fagyihoz egy jó teljesítményű turmixgépre lesz szükség, ami képes megbírkózni a fagyaztott gyümölcsökkel.

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és 6-8 perc alatt krémesre turmixoljuk. Frissen fogyasztva a legjobb. Ha mélyhűtőbe tesszük, fogyasztás előtt hagyjuk 5-10 percig felengedni.

Krémes csokoládéfagylalt

 


A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes lábosban, közepes láng felett felforraljuk. Lehűzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra tört csokoládét és a kakaóport és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó pedig feloldódik. Hozzákeverjük a sót. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a csokoládés masszához keverjük. Visszatesszük a tűzre és közepes láng felett 5 percig főzzük, amíg kisség besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, hagyjuk a fagyit kihűlni, majd mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.

Klasszikus sztracsatella

 


A tejet, a cukrot és 2,5 dl tejszínt és a sót közepes lábosban felmelegítünk. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait és beletesszük a rudat is. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük.

A tojássárgájákat egy közepes tálban kissé felverjük, majd folyamatos kevergetés közben ráöntjük a meleg vaníliás keveréket (a vaníliarudat kidobjuk). Az egészet visszaöntjük a lábosba és mérsékelt láng felett, folyamatosn kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és bovonja a kanál hátoldalát.

A maradék tejszínre szűrjük a vaníliakrémet és a tálat hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg lehűl. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük a masszát.

A csokoládét közepes tálba tesszük. A tálat egy vízzel félig teli lábos fölé tesszük, ügyelve, hogy a víz ne érjen a tál aljához. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Miközben a fagylaltgép keveri a masszát, vékony sügárban belecsorgatjuk a forró csokoládét, ami így azonnal megszilárdul és apró darabokra törik. Amikor a fagylalt megfelelő állagúra fagyott, légmentesen zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük vagy azonnal fogyasztjuk.