Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Kevesebb papír, több figyelem az ügyfelekre és több adomány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal az elmúlt évben komoly eredményeket ért el munkafolyamatainak digitalizálásában, és kétharmadával csökkentette a papírfelhasználást. Így 160 feleslegessé vált nyomtatót ajánl fel jótékony célra a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének közreműködésével.

– Napról napra hatékonyabbá kell válnunk – fogalmazza meg a Kormányhivatal célkitűzését dr. Alakszai Zoltán főispán. – Ennek érdekében egyszerűsítettük, digitalizáltuk munkafolyamatainkat, így a jövőben még több energiát és időt tudunk szánni a hozzánk fordulók ügyeinek intézésére. Ez nemcsak ügyfélbarát megoldás, hanem környezetkímélő, gazdaságos és gyorsabb is – részletezi. A főispán rámutatott, harmadára csökkentették a papírfelhasználásukat, ami több mint 2 millió A/4-es papír megtakarítását jelenti.

A Kormányhivatal további lépéseket kíván tenni a környezettudatosság felé. – Folyamatban van a teljes hivatali struktúra „posta hibrid” szolgáltatáshoz történő csatlakoztatása, melynek köszönhetően a jövőben tovább csökkenthetjük a nyomatszámainkat. A postai hibrid szolgáltatásnak köszönhetően kollégáim elektronikusan készítik el az ügyfeleknek kiküldendő okiratokat, és – az elektronikus aláírást követően – elektronikusan továbbítják a postának, ahol kinyomtatva kézbesítik ügyfeleinknek. Idén ezzel is további jelentős mértékben csökkentjük a nyomatszámunkat és a költségeinket – részletezi a főispán.

A Kormányhivatal számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, amiben nagy segítségére van a Magyar Vöröskereszt Vármegyei Szervezete. A karácsonyi cipősdoboz akciót követően, ezúttal a 160 nyomtató megfelelő helyre való eljutásában nyújt segítséget a szervezet.

(Forrás/fotók: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal)