A Miskolci Gombász Egyesület élőgomba kiállítást tart a Búza téri Vásárcsarnok keleti szárnyában.

Egy ismerősöm családja jól belakmározott a saját kézzel szedett gombából készült ételből, még a cicájuknak is adtak belőle. A macska kis idővel később picit bizonytalanul kezdett járni, majd kiadta magából az ételt. A család azonmód autóba pattant, ráadásul heten egy kocsiba, és a kórházban átestek egy nem túl kellemes gyomormosáson. Mire kissé ziláltan hazaértek a kellemetlen kalandból, addigra a cicus és hat újszülött kicsinye fogadta őket otthon.

Éppen azért, hogy senki se töltse feleslegesen az időt a toxikológián, a Miskolci Gombász Egyesület élőgomba kiállítást tart a Búza téri Vásárcsarnok keleti szárnyában október 01-jén szombaton, 7:00 és 14:00 óra között.  Ugyanezen a helyszínen lehet, minden pénteken délután és szombaton reggel, a szedett gombákat ellenőriztetni és adott esetben leadni.

A szaktanácsadásról és az ismeretterjesztésről a krisztusi korban lévő – harminchárom éves – egyesület szakemberei gondoskodnak. Bemutatják a gombafajtákat és azok gyűjtésének szabályait. Továbbá az ismert és kevésbé ismert ehető példányokkal is megismerkedhetünk, de azt is megmutatják, hogy melyek a mérgező példányok.

Ráadásként, az ebben az időszakban fellelhető élőgomba bemutatón kívül, gombafotókat is láthatnak az érdeklődők, de fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy gombaárusítás nem lesz.