Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának diákjai a közelmúltban megrendezett Országos Tudományos Diákkör Konferencián több dobogós helyezést értek el és több különdíjat is elhoztak.

Számos területen csatlakozhatnak a joghallgatók ahhoz a komplex tehetségmenedzsment programhoz, amely szakmai szempontból és nemzetközi téren is kiemelkedő lehetőségeket kínál számukra a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

A kar professzorainak, oktatóinak felkészítő és támogató segítségével nemzetközi versenyeken vehetnek részt minden jogterületen. A kínálatban többek között perbeszédversenyek, jogesetmegoldó versenyek, vitarendező versenyek is szerepelnek, amelyeken jelentős eredményekkel büszkélkedhet a miskolci jogi kar.

A joghallgatók nemcsak nemzetközi színtéren bizonyítanak, hanem országos próbatételeken is aktívan részt vesznek. A közelmúltban megrendezett Országos Tudományos Diákkör Konferencián több dobogós helyezést értek el és több különdíjat is elhoztak. Ezen kívül a Miskolci Egyetem által szervezett és a kari szintű versenyek is lehetőséget kínálnak arra, hogy szakmai fejlődésüket megméressék.

 „Nagyon büszkék vagyunk hallgatóink tudományos eredményeire. Az elmélet mellett a gyakorlatorientált képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk, ilyen például a szimulációs esetjogi ismeretátadás. Kiemelt feladatunknak tekintjük a versenyfelkészítést, amelyben oktatóink és külső szakemberek szaktudására is támaszkodunk. Hallgatóink érdeklődési körüknek és tehetségüknek megfelelően bontakoztathatják ki tudásukat mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati területen.”
/Prof. Dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja/

A komplex tehetségmenedzsment program fontos része a szaknyelvi képzések biztosítása, hiszen a nemzetközi versenyeken szaknyelvi tudás nélkül nem lehet sikereket elérni. A szaknyelvi tudás jelentőségét emelte ki Csemáné Dr. Váradi Erika, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense is a Bécsben megrendezett CDRC Konszenzusos Vitarendezési Verseny kapcsán.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tehetségmenedzsment programjának része azoknak a hallgatóknak a segítése is, akiknek a tanulmányaik során nehézségeikkel találkoznak. A kar különböző projektek keretében támogatja őket, hogy a kihívásokat kezelni tudják.