Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kihelyezték a belvárosi virágfákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 29-én, szerdán kivirult a belváros. 

A Széchenyi utca teljes hosszán – a Városház tértől az Ady hídig – 22 db, a korábbi években már megszokott virágtartó állvány, ún. virágfa került ki.

A Miskolci Önkormányzat közleménye szerint a több emeleten elhelyezett duplafalú edényekben csüngő, terülő és egynyári virágpalánták vegyesen kerültek beültetésre, ezek között futó muskátli, petúnia, szúnyogűző, dísz batáta, jegecske, bársonyvirág és mézvirág is van.

A palánták előállítását és beültetését az Északi ASZC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola végezte, a szállításban pedig a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. működött közre. A palánták beültetését a tanulók és oktatóik már május elején elvégezték, azóta az intézmény tankertészetében gyökeresedtek a növények, hogy megfelelő virágdísszel és gyökérzettel átszőtt edényekkel minél ellenállóbban kerüljenek ki a virágdíszek – olvasható a közleményben.