Látványosan halad Tokaj-Hegyalja megújítása, történelmi rangjának és méltóságának visszaszerzése – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Tokaj felújított városközpontjának átadásán.

A 3,4 milliárd forintos hazai és uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a történelmi borvidék világörökségi területein, Sátoraljaújhelyen, Bodrogkeresztúron, Tolcsván, Tarcalon, Mádon, Tállyán és Tokajban hajtottak végre fejlesztéseket. Nemsokára elkészül a 37-es főút négysávosítása Szerencsig, folyamatban van a főút felújítása Sátoraljaújhelyig, befejeződött a tokaji közúti híd felújítása és hamarosan kerékpárral is körül lehet majd tekerni a tokaji Kopasz-hegyet.

„Egy kultúrtáj sokak szövetségével és közös munkájával válhat vendéglátó vidékké, ehhez egyszerre van szükség turistákat érdeklő és lenyűgöző látványosságokra, jó magyar konyhára, megbízható szálláshelyekre, jó közlekedésre, reklámra és színvonalas fesztiválokra. Ezekben az adottságokban az elmúlt évek fejlődésének és beruházásainak köszönhetően nagyon sokat sikerült előrébb lépnie Tokajnak” – Gulyás Gergely

Posta György, Tokaj polgármestere elmondta, hogy sétányt alakítottak ki a Bodrog partján és befejeződött a belváros rehabilitációja, amelynek során tizennyolc utcai homlokzat újult meg, illetve megvalósult a Kossuth tér és a Dózsa György út környékének rekonstrukciója.

Átadták a felújított református templomot is. A munkálatok során a korábban leromlott állapotú imaház teljes belső és külső rekonstrukcióját elvégeték.

/Fotó: MTI/Vajda János/