Kezdőlap KÉK HÍREK

Kislányokat molesztált egy férfi Borsodban

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy román állampolgár férfi ellen szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott egy nyilvános ünnepi rendezvényen, 2023. augusztus 20-án, éjszaka szexuális célzattal egy nőre támadt, akit a barátnője és egy beavatkozó férfi mentett meg.

A férfi negyed óra elteltével ugyanitt egy 9 éves lányt molesztált, a ruháján keresztül simogatta, de egy 14 éves lány rászólt, erre a vádlott őt akarta megcsókolni. Ezt a lány nem hagyta, ezért a férfi ököllel olyan erővel megütötte, hogy a feje a kerítésnek ütődött. Az elkövető szeméremsértő módon tovább molesztálta, a ruháját mellmagasságig felhúzta, a lány védekezett, földre estek, az oda érkező személyek akadályozták meg a további cselekményt. A bántalmazás következtében a sértett könnyebb sérülést szenvedett el – olvasható az ügyészség közleményében.

A  lányok törvényes képviselői kérték a férfi felelősségre vonását. Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről kiutasítást indítványozott, továbbá bármely olyan foglalkozás gyakorlásától való végleges eltiltását, amely során 18. életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.