Kezdőlap KIEMELT

Adományból készül a szigetelés a Szimbiózis Alapítvány intézményeiben

A S.E.G.A. Hungary Kft. adományából a szervezet szigetelőanyagot vásárolt, melyből a Forgács utcai nappali intézményük és lakóotthonuk, valamint a Váltó utcai napközi padlás szigetelését oldják meg.

Mindez összesen több mint 130 fogyatékossággal élő embert érint – olvasható az alapítvány közleményében. A cég évek óta segíti a régió több szervezetét és intézményét, most a lakóotthonok komfortosabbá tételéhez járul hozzá. A Szimbiózis Alapítvány az elmúlt évben is számos olyan beruházást végzett, melyek az energetikai korszerűsítést és rezsicsökkentést szolgálták. Több telephelyén is faelgázosító kazánt és cserépkályhát épített be és lehetőségeihez képest szigetelte az épületeket. A S.E.G.A. Hungary Kft. támogatásának köszönhetően két telephely padlás szigetelése oldódik meg. Így a Váltó utcai napközibe és a Forgács utcai nappali intézménybe járó fogyatékossággal élőknek és a lakóotthonban élőknek is kellemesebb hőérzetet és komfortosabb körülményeket biztosít az adomány.

A közleményből az is kiderül, hogy a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. évek óta elkötelezetten támogatja a régiót, és az ott élő embereket. Hisznek abban, hogy akkor felelős munkáltatók, ha munkavállalóikat, családjaikat, és ezen felül azt a térséget is támogatják, ahol élnek és dolgoznak. Üzletáguk 20 éve alakult Miskolcon, de 5 éve már önálló vállalatként működik, a SEG Automotive globális autóipar beszállító magyar telephelyeként és legnagyobb európai gyáraként. A régió egyik legnagyobb munkáltatójaként kiemelkedő fontosnak tarják a megye fejlesztését.  Számos alapítványt, szervezetet, intézményt támogattak az elmúlt években akár pénzbeli hozzájárulással, akár önkéntes munkával. Nem tudnak félre nézni, ha a szegénység elleni küzdelemről, elesettekről, betegekről, sérültekről, szociálisan hátrányos emberekről, vagy gyermekekről van szó. Így kiemelten támogatják az egészségügyet (pl. mentőket, Vöröskeresztet), a szegénység elleni küzdelmet adománygyűjtéssel és osztással, de kollegáik végeztek már önkéntes munkát óvodában, iskolában is, illetve adományoztak már laptopokat oktatási intézményeknek is – írják.

A fogyatékkal élő, illetve mozgáskorlátozott emberek szintén egy olyan társadalmi csoport, akiknek szívesen támogatják életkörülményeik javítását. Megtették ezt már a nagybarcai gyermekotthon esetében, ahol ablakcserét támogattak, hogy a speciális igényű gyermekek életkörülményei jobbak legyenek. Ismerik és elismerik a miskolci alapítványok, a Szimbiózis Alapítvány és a korábbi ÖMÉFA munkásságát, így nagy örömükre szolgál, hogy most az ő lakóotthonaik komfortosabbá tételében tudnak segíteni. (A Szimbiózis Alapítvány és a korábbi ÖMÉFA egy stratégiai fúziónak köszönhetően 2023 év végén összeolvadt.)

(nyitókép: barathegy.com)