Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Koraszülött gyermekek fejlesztő terápiájának támogatására indul program

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület immár harmadik alkalommal indítja el „Együttdobban” című fejlesztési pályázatát, mellyel az érintett gyerekek fejlesztő terápiájához nyújtanak anyagi támogatást. A keretösszeg a tavalyi adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően 5 millió forint. A pályázatra 2024. április 20-ig várják a jelentkezéseket.

 

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) évről évre számos olyan programot indít, amellyel a koraszülésben érintett gyermekeket, családtagjaikat vagy az egészségügyi intézményeket tudják támogatni. Az ország 29 koraszülött osztályának rendszeresen biztosítanak a koraszülött gyermekek ápolásához szükséges speciális textíliákat, mint például inkubátor letakarók, inkubátor fészkek és öblök, koraszülött takarók. Ezen kívül úgynevezett laktációs szobákat is kialakíthattak több koraszülött osztályon, ahol a koraszülő édesanyák meghittebb környezetben táplálhatják babáikat.

A pályázatra 2024. április 20-ig várják a jelentkezéseket a palyazat@koraszulott.com e-mail címen. A pályázati feltételekről, ahhoz kapcsolódó háttérinformációkról bővebben az egyesület hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://koraszulott.com/egyuttdobban-3-0-palyazat/

 

Fotó: Pixabay/illusztráció