Kezdőlap KÉK HÍREK

Közel hatmillió forint értékű illegális cigit foglaltak le a pénzügyőrök Borsodban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy utcai bizniszelésre figyeltek fel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A pénzügyőrök éppen a szolgálatuk végéhez közeledtek, amikor két – az utcán üzletelő – férfi ténykedésére figyeltek fel, amint pénz és cigaretta gazdát cserél.  A vásárló azonnal elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladó autójából – olvasható a NAV közleményében.

A 68 éves „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték a pénzügyőrök, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyájának szimatát mégsem tudta becsapni.  Maya rögtön megtalálta a falakba vésett rejtekhelyet, ahonnan több ezer doboz illegális cigaretta került elő.

A pénzügyőrök közel hatmillió forint értékben foglaltak le, 2 687 doboz zárjegy nélküli cigarettát.

A NAV közleményében kiemelte, hogy az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell és többmilliós bírságra is számíthatnak.