Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre több a gyomor-, és bél traktus fertőzéses megbetegedés.

Ennek köszönhetően, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat és betegfelvételi zárlatot rendelt el – 2023. február 13-tól – a miskolci Szent Ferenc Tagkórház Reumatológiai Osztályán.

A látogatási tilalom és a betegfelvételi zárlat visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Az intézmény ezt készséggel fogadja, azonban annak érdekében, hogy ez rendezett körülmények között történhessen, arra kérnek mindenkit, hogy csomagjaikat minden nap 16.30 és 17.30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére.

A csomagokat az épületetek bejáratáig lehet bevinni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára.

 Az ápolók érkezéséig arra kérik a hozzátartozókat, hogy a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak. Az azonosíthatóság érdekében szíveskedjenek névvel, és osztállyal ellátni a csomagokat, amelyek nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat.

Rendkívüli látogatási kérelemmel – az alábbi email címekre – fordulhatnak: igazgato@bazmkorhaz.hu, tothl@bazmkorhaz.hu, illetve személyesen, a központi telephely igazgatósági épületében.

A járóbeteg-ellátást, a szakrendelők működését a látogatási tilalom nem befolyásolja. A beléptetés a jelenlegi rendnek megfelelően, kézfertőtlenítéssel és maszk viselésével történik.

/Nyitókép: bazmkorhaz.hu/